Friday, February 3, 2017

Bar-be-Queue @_@

so last week..abah and alang punya birthday which is on the 27th and 28th of January..27th tu rasanya depa dah celebrate kat TGIF kot..but the very next day they came to keyel!!..despite exam early this week ina still balik rumah paklong..and as usual once dah balik rumah paklong memang buku ke laut la jadinya muahahaha..so ina balik rumah paklong malam jumaat lagi..esok pagi2 tu baru jumpa depa..so nak dekat tengah hari tu kami start siap2 sebab ada kenduri sepupu paksu kat Bangi Golf Resort..pagi tu paklong and maklong ada kelas tusyen as soon as depa balik ada surprise untuk abah..hahaha sho shweet paklong beli cake for abah and alang..after that kami head to tempat kenduri..habis makan2 semua kenyang..kami ke IOI mall..dekat situ abah and mama nak beli barang2 untuk main event malam tu..but then ina ngan alang macam malas nak stay kat situ..kami end up pi check out District 21..check out ja tak masuk pun..so ni just pandangan dari luar la..lepas ke Escape, District 21 ni cam nothing ah hahaha..sombong bhaii..tapi tu laa dia punya course2 nampak super secure so tak thrill cam Escape ah..tujuan asal actually nak cari arcade tapi kat situ tak da arcade yang besaq so kami end up stuck kat mesin ala2 claw machine tu..dah la skali..nasib ina halang alang kami spend RM8 kat benda alah tu..instead of buang duit kat situ ina bagi suggestion untuk penuhkan perut ina..alang came up with an idea nak tunaikan janji belanja ina BR..so head to BR we end up buying 2 double regular..one choco and mint and another one is choco and green tea..super superb haha..maybe sebab orang belanja..thanks broo...so balik2 kami set up untuk the special event..which is BBQ dinner!!..pasang suma benda depan rumah paklong..dari set up sampai kenyang..nak gambarkan berapa lamanya kami bertapa depan rumah tu..hmm guard round dua kali..rumah sebelah kluaq makan ngan family balik pun kami tak habis makan lagi la hahahaha..then esok tu paklong an family ke Port Dickson..but kami stranded kat rumah..hahha and all because of me..assignment MPU baru nak sentuh..tapi petang nak malam tu baru kluaq pi makan..kami makan kat area seksyen 13, Homst chinese muslim restaurant..ina makan duck mee boleh tahan laa..esok tu baru kami kluaq dari pagi..langsung terus bawak barang2 untuk balik kampus balik huhu..kami ke mana eh pagi tu..tah yang ingat kami ke PKNS..and i end up potong my hair untuk buat fringe..i find it weird tapi mama kata she like this style abah plak kata nampak muda..tah laa khayalan suma tu hahaha..so around 5 camtu ina sampai bilik  akasia balik T_T...baru laa start study untuk exam pukul 9 pagi esok hehe..hmm pasal exam harini last day..tak payah la cakap pasal exam tunggu result sudah..harap2 suma pass aminn!!!..k skarang menghabiskan hari mingguku di dewan cemara..sebab wifi akasia cam ... k duduk dalam surau tapi asaq tak semayang lagi hehe gotta go..annyeongG!!
 

Wednesday, January 4, 2017

escape from my Vacay

dan kembali ke realiti sudah hari ni.. first day class which means berakhir sudah 3 minggu cutiku T_T.. haihh apa2 pun last thursday sempat ke Escape walaupun along demam.. kak ifah book ticket a few days before so dapat cheaper..kami bertolak pukul 9 dalam 10 lebih camtu kami sampai..masuk2 depa recommend suruh naik ride blakang2 dlu sebab takut tengah hari ni ramai beratuq.. so first ride kami kite apa tah nama dia..menyesal naik yang tu dulu trus ride lain tak rasa scary sangat..along naik 2 rides ja sebab tak sehat la katakan..kite ngan tube..alang naik almost suma..different alang ngan ina and kak ifah..course banana panjat gantung2 tu dia naik 3 courses kami naik 1 ja haha.. then dia panjat pokok kelapa takkan nak suruh kami panjat pokok kan..review boleh laa..tapi tak banyak pun ride so klau ajak lagi skali maybe tak pi dah kot..waktu nak balik dpat tau kata family pakcik ngan tokwan heading to penang..otw kami nak balik ternampak pulut udang.. since tokwan suka kami stop la beli.. kak ifah pi bantai beli sampai 30 biji hahah.. 1 biji 8 kupang..tapi ramai la orang berhenti beli jugak..malam tu kami pi makan kat Mir's kitchen.. lama tak makan situ menu dah berubah malangnya kami suma penat so ina end up share ngan kak ifah beef ribs..balik2 ja rumah ina knock out..bersin tak berhenti..esok bangun mula la rasa pening bagai..end up panas demam..pagi sabtu baru la rasa kuat skit..so tak jadi la bertolak ke keyel sabtu..nasib isnin cuti.. so ahad tu ina alang mama n abah head to keyel..kami smpai umah paklong pukul brapa tah..esok tu kami ke johor jpo laa..reason alang tk penah sampai lagi plus nak beli kasut, belt, n maybe sluaq untuk alang..tapi tak da kat jpo.. so kami singgah plak mpo melaka..dah dapat apa yang dicari kat situ head to shah alam balik..pagi esok tu plak ina dah kena daftar huhu..but lepas daftar kami ke alamanda jumpa ngan maksu..lepas lepak alamanda kami ke mitsui cari lebihan pencarian semalam plak.. then balik ke rumah maksu untuk makan malam.. around 7-8 cmtu balik umah maklong balik.. tapi ingatkan depa takda kat umah so tak sempat nak hug2 kiss2 mama dah hantaq ina balik kolej balik again huhu huhu...tah la orang lain nak start sem baru semangat bukan main.. ina cam nak semangat tapi lepas tengok jadual sedey balik.. bayangkan la this sem srupa cam tak da cuti.. duk nampak dah lepas final baru balik penang.. ada sem break pun seminggu cam tak berbaloi balik takat seminggu..dah tu ingat before sambung acca ada cuti panjang..end up sma ja 3 minggu.. damnn!!! haih takpa la ina sabaq ja la.. for ur future susah2 lu senang2 kemudian..anyway first day tak happening..and ina pindah kelas since klas I dah tak wujud..skarang ina klas A walauweyhh..takpa awai lagi start fresh tak leh malas2 sangat dah -_-
jadual tah apa2
poyo
muka belemoihh
dak2 hyper
dah nak. balik


konon nak gambaq peta
ni contoh course banana tu


gambar betoi2 atas parking lot

Saturday, December 24, 2016

scaling experience

how i get myself into this..tak penah2 suka ke dentist suddenly decide nak ke dentist for scaling..or easier known as mencuci gigi..plan dah lama..haritu waktu balik dalam keta ngan abah ada la sebut pasal benda ni and my unconscious mind agreed to this scaling thing..so hari ni around 3 camtu sampai la kat dr. rohani dental clinic..tunggu sat then kena panggil masuk..without saying much dr trus on alat dia..while her assistant ready with tiny vacuum(?) to absorb any unwanted particle in my mouth hahaha..rasanya tak sampai 10 minit siap..hahah and tak sakit pun haihh buat cuak ja baca blogpost yang lain macam sakit ada darah bagai..darah tu salah satu reason alang tak mau buat sama..tapi serious ada laa rasa tak selesa tapi tak sakit and tak darah pun..maybe dia sedut skali ngan plaque suma hahah...scaling tak putihkan gigi dia just remove gigi karang(?)..search la lebih lanjut haha..so that's all untuk harini sbb abah tak sihat..tadi pun tetiba bangun cakap cupid tekan button la apa laa..haiyaa mana nak paham..orang gelak marah lak..rupa2nya point asal cupid perempuan tekan button tu..picit belakang..dont ask me how i found out the meaning..well that's my dad hahah so byee!!

Friday, December 16, 2016

2 more finals

im currently enjoying my short 3 weeks vacay..yup my sem break AT LAST!..actually this is again another extremely late post hahaha..so here's how everything began..first final paper on 23.11 then 29.11 and last paper on 6.12..kalau nak cakap pasal result alhamdulillah ina pass suma above kehendak peneraju..but ada la yang tak brapa satisfied..tah rasa macam i should do better..tapi lupakan benda dah lepas asalkan pass..waktu first paper study leave duduk rumah paklong so study ngan tak tu sama banyak ja..second paper mereput kat kolej hahha ada masa nak study tapi duk blur tak tau nak study apa..third paper pun kat kolej jugak tapi waktu ni kepala otak dah pikiaq nak balik hahahah..nak jadikan cerita last day exam tu paper fab..tetiba server breakdown..haiyooo dugaan2..tapi nasib suma ok lepas 45 minit jugak la tunggu..lepas brapa hari lpas exam baru dapat tau dari mdm raenah..paper ma2 ada a few fail tak tau exact figure..but untuk paper fab 31 orang fail..1 from our class..which make our class the first class in this batch..alhamdulillah..i cant imagine 10% fail..and thank god im not one of them..as mentioned yg lepas biarkan berlalu..7.12 my parents arrive in shah alam..exactly 650 am ina masuk keta heading to Johor..dalam keta abah bagi 5 packets of dried squid my fav <3 hehe...then abah insist suruh bukak one more plastic katanya choc..but agak2 la nak makan choc pagi2..macam la makan sotong tak pelik haha..tapi dah mama and abah insist suruh bukak tengok kononnya penat abah pilih chocholate tu..so ina bukak la guess what dalam plastik ada kotak! tapi bukan kotak chocholate!!!...tapi kotak phone..XPERIA XZ!!!! sebagai duta sony keluarga en arman saya sangat gumbira dan kembang dalam keta..tapi first ayat yang kluaq waktu tu WHY!??? hahaha..actually abah memang dah cakap pasal phone tapi ina cakap tak pa laa ina nak guna phone ni rosak pun lantak laa right when i finish my study in 4 years..i will reward myself with a new phone hahha..now i guess i wont need that reward that soon hehe..sambung balik..kami ke johor for 1 and a half day..kami stay at Corsica hotel..honestly this is the best hotel throughout our trip this time..maybe sebab hotel baru kot..although kecik but cozy..i dont know wether my parent agree with it or not..this is totally my personal opinion..the one and only reason we went to johor..JPO..my mom bought a new micheal kor tote bag or whatever they called it..then we discovered a hidden restaurant..it is located at yayasan warisan johor exactly opposite jdt practice field..why i say it is hidden cause it used to be closed for public until the latest sultan , sultan ibrahim yang berjiwa rakyat decide to open it for everyone to enjoy the scenery so everyday after maghrib there will be performance at the restaurant such as nasyid or busking and etc..the service and food is nice so good experience for sure..next we move to jb and stay at hallmark hotel..honestly nothing special here so move on to next activity which is..BIG BAD WOLF..and yes we actually from shah alam went to johor and came back to kl just for mr wolfie..but guess what it wasnt as fun as it used to..my dad didnt buy anything for himself..i bought a few books..and thats it..that night we move to dungun..hehe you see how crazy my parents are..we stay in a so called semarak beach inn "hotel"..but i feel like im staying in a HOSTEL with my parent..nothing much..in fact i rather say the worst trip..the next morning abah beli breakfast and we went to rumah uncle zaba and aunty aiza..short term memory lost strikes..all i know after that we stay in hotel continental i dont know where..continental ermm i only remember endless breakfast and a pitiful night market...then we went to deviana studio apartment..kinda nice but sadly no wifi..wait they do have wifi but none on our floor urghh!!..but the breakfast wasnt that bad..and walk to wakaf che yeh sama ja macam jalan kat pekan rabu or padang besaq..suma orang juai benda yang sama..before balik singgah kat bazaar buluh kubu..and bemesra ngan emma maembong and amira othman local haha..kedai kak na no kedai 585 kalau tak silap..hambik sapa nak beli tudung or kain bleh la singgah hehe..lagi satu aunty sara kedai nama apa tah tapi compared to other kedai bleh kata one of the cheapest kain batik sold here..abah la punya survey..kedai dia betul2 depan tangga..lpas habis shopping kami balik penang balikk..sampai pukul brapa suma tu tak ingat dah la..yang pasti im still trying to think macam mana nak mafaatkan waktu yang ada ni hahahah..so malas nak update sebenaqnya so boh byee

Friday, September 23, 2016

all new

perghh seminggu dah BARU sempat nak update yang itew dapat kakak BARU laa awak haahahaha..serious tak sempat lets start dari hari nikah haha since last post cerita pasal the last day my bro can be called single hahah..exactly one week ago pukul brapa hmm i forgot but lepas asar thats for sure sebab kami sampai ke masjid guar stesen tepat masuk waktu hahahah..kami convoy awal2 tu 5 keta..paksu bawak pengantin..tapi lepas2 tol keta pakcik buat hal so paksu stop tolong..ina naik ngan mama abah ngan alang dah lepas ke depan waktu tu..kami drive slow2 tunggu paksu potong..sampai ja kat masjid suma masuk solat dulu..lepas solat baru laa waktu yang dinanti2 kan..haritu ada dua pengantin sebenaqnya..along ngan pasangan satu lagi..tapi since along masuk2 trus duduk depan tok imam haha kami cam ok la kot..tunggu pengantin pompuan plak..tetiba mai sorang kakak ni duduk kat tempat kak ifah patut duduk..kami satu family cam eh ni tempat kak ifah ni..ni kak ifah kaa?? hahha..actually tu memang kak ifah pun tapi kami tak cam sebab nampak beza gila..abah yang duduk sebelah along pun cam eh ifah ka tu hahahah...lepas imam baca khutbah suma ada la dia soal2 skit..pastu dia serahkan kepada wali..waktu ni abang long kak ifah yang take over..kami suma just get ready nak tangkap gambaq..alhamdulillah skali lafaz hehehe...excited2 kami tak se-excited paksu ahh dia punya tepuk goncang blakang along nampak obvious gila kat dalam video hahah..selesai tu bacaan taklik..pastu bagi duit mas kahwin kat kak ifah..duit mas kahwin tu meh nak ceta skit..mas kahwin letak dalam album..malam sebelum depa suruh ina susun takpa laa ina susun ikut suka ina laa..tak suka bukak balik..waktu orang tunjuk kata ok dah...tetiba esok tu nak bertolak tu maklong komen haha..last2 maklong bukak adjust balik..sorry la tangan tak berseni haha..lepas akad nikah ada makan2 kat rumah kak ifah..ada bihun sup,kuih muih, macam2 la..pastu bergambaq plak hahahah..dah nak balik masuk highway dah teringat plak baju kahwin along untuk esok tu terlupa nak ambik..call kak ifah takdan nak cakap apa dia yang cakap dulu BAJU ALOONGGG hahahah..so kami pun patah balik pi ambik baju..malam tu tak ingat buat apa..tak da apa kot..esok tu plak kenduri blah pompuan dalam lepas zohor camtu..tah apa masalah tah sampai lambat skit takpa la..hari tu belah laki..belah kami laa kena bawak hantaran..this time hantaran kayu tinggi dan berat hahah..ada kek,jam,bag,perfume,bank slip,agar2,telekung..waktu kat rumah suma pakat kalut nak angkat yang ni yang tu...ina tanya mama kena angkat apa2 tak mama kata tak payah..tapi last2 suma takut nak angkat kek ina la yang kena angkat..serious berat gilaa..no joke..sampai ja rumah kak ifah dari parking tanah merah nak masuk kawasan rumah ja pun ina dah berpeluh tangan ketaq suma cukup..dah tu ingat masuk bleh masuk trus ja la..depa ambik gambaq pengantin plak dahh..orang dah ketaq kat blakang..maklong sampai picit tangan kata dah naik muscle dah ni hahaha..maybe depa nampak muka ina sengsara tanggung benda tu..langkah ja pagaq trus depa kata boleh ambik dah kot..mai2 bagi sini hahahah..kami duduk meja vip la kan..ada dua meja depan meja makan beradab...ina duduk ngan kak ina kak iqah,alang,bangchik ngan pakcik makcik...paksu maksu,makngah pakngah, hanim,izzah suma kat meja satu lagi..mama and abah duduk makan beradab skali laa..plus paklong ngan maklong pun kena heret makan beradab skali..lawaknya maklong duk jeles tengok meja kami happening sangat..serious kami siap cop meja lagi satu meja serious meja kami meja kecoh..mama siap kata kat paklong aih anak2 kita ni makin deras sora hahaha..nak buat camna excited..kami duk gelak sebab suma nak makan tapi tangan ketaq sebab bawak barang berat..waktu potong kek tak yah cakap ahh..kami siap kacau pengantin...boleh kata gambaq depa waktu tu tak control sangat ahh..muka gelak suma ada hahaha..lepas tu lgi skali bergambaq..punya la happy family kami ambik gambaq punya lama hahha...paksu siap ready nak buat aksi lompat suma hahha..pelamin so beautiful...serious simple but nice..makan sedap.ooo makan lepas akan beradab tu pengantin ada tak habis makan..kami kan meja kecoh duk tanya makanan tu nak letak mana..salah sorang photographer tu dengaq kot..dia angkat bekas kek letak depan ina..pastu pas pinggan ada udang kat kak iqah..tapi tak sempat makan pun sebab dah diseru untuk ambik gambaq hahah..lepas umah kak ifah..ina n family ke permatang pauh plak kenduri kawan mama..eh anak kawan mama hahha..kenduri habis pukul 430 kami smpai 415 boleh laa hahaha..ada laa beberapa kerat kawan mama n abah tak balik lagi..pukul brapa tak tau kami pun balik ke rumah tokwan balik..balik2 depa duk kalut buat bunga teloq..join la buat skali..siap suma kami ke homestay di anjung kuala sebab esok big day belah kami plak...esok awai2 pagi tu tetiba kecoh bunga mawaq untuk merenjis tak da..haiyooo..mama as usual dah panik..ina ngan abah kluaq pagi tu ronda cari kedai bunga or apa2 yang ada juai bunga..last skali waktu nak give up ternampak kedai bunga india ni baru nak buka...balik2 cakap dah siap dah la apa laa..bukan nak habaq awai2..waktu tu jugak alang ngan pakcik pi pasang banner..nak dekat pukul 11-12 camtu kami ke restoran balik dah kenduri start kui 12..waktu ni ada miscommunication plak dah..dah dua2 abah ngan mama tension dalam keta..problem dia alang tak tau ada kat mana..lepas tu sepanjang jalan kami tak nampak sangat pun banner tu..last skali pakcik call ina kata dia drop alang kat supermarket k ceria..sampai ke restoran kami susun doorgift suma siap2..ina yang kena uruskan candies susun laa my station depan tu jugak..budak2 dalam family pun dah excited lebih..so guna la kesempatan ni suruh hanis ngan izzah tolong tengok2 sama..qaireen yang slalu juai mahal pun tetiba kata..."pembantu tak boleh makan kan?"..rupa2 nya dia pun nak tolong hahaha..ok laa asalkan ampa tak cari pasal lari2 merata duduk kerumun depan tu pun baguih..1230 camtu..mula la waktu ngeri ombak besaq..at first ingat tak da apa laa sebab blakang tu laut pastu tu ada sungai..hmmm tak da apa apanya sungai naik ayaq..banjir habis restoran blah blakang tu..so sapa yang makan blah blakang tu depa pindahkan ke dewan..nasib baik malam sebelum tu dia ada offer abah kalau nak guna dewan depa baru siapkan boleh guna free ja..so skarang dah pecah jadi dua entrance..adoiiyaiii..blah depan homestay tak yah cakap ah memang ayaq naik baik punya sampai keta yang park belah2 situ kena pindahkan..bukan takat tu siap blackout..pengantin pompuan patut sampai kui 1 camtu..masalahnya keta yang ada kat dalam tak leh kluaq..keta kat luaq tak leh masuk..so camna nak ambik pengantin pompuan..paklong terpaksa park keta atas bukit then jalan redah ayaq tu..pukul brapa tak tau paksu bawak jugak keta dia sebab pengantin dan tunggu kat masjid..no plat paksu tercabut pastu katanya ada censor ka apa tah rosak..alaa haii..ayaq naik sampai entrance restoran pun affected la jugak..banyak keta yang end up u-turn..orang kampung situ pun cakap this time paling teruk..tapi orang kedai cakap jangan risau pukul 2 ayaq surut balik..tepat kul 2 alhamdulillah ayaq surut balik..pengantin sampai ja kami pun trus beratuq kiri kanan..tak plan pun tapi naluri hahaha..pengantin masuk kami ambik hantaran depa..suma family kak ifah masuk dewan makan..kami pun ikut kat blakang ngan hantaran..btw dewan makan ni bukan dewan yang mentioned tadi..majlis habis pukul 430 sepatutnya tapi ada orang lagi kul 5++ pukul 6 camtu nak jadi ceta ribut pulak dah..pengantin yang kononnya nak shooting outdoor pun patah balik ja laa..pukul 7++ baru leh balik rumah tokwan..nasib suma dah siap packing so lepas salam perpisahan haha kami pun head to penang..apakes baik penang ina patu ke shah alam..esok kelas hoii..stop penang lu sebab nak hantaq alang pastu tinggai makanan untuk kucing...pukul 2 pagi baru bertolak ke shah alam..ni problem lagi satu abah ngan mama penat gila dah..tapi gagah nak jugak hantaq ina..klas start kul 830..guess what dri kui 2 pagi straight ina smpai klas tepat kul 830..bila pak kami cakap dia nak something dia buat sampai dapat adoi laa nak cakap apa pak sendiri hahaha...usaha skip banyak ceta sebab nak buat segment khas untuk wish everyone yang participate in this big event a huge thanks sincerely from my whole family..
so first of all..to my family member yang travel back and forth dari penang ke kl, ke kedah ke langkawi eh merata laa sebab nak memanggil..uruskan wedding planner,doorgift..macam2 laa..then bigger family member yang excited plan warna tema la,tolong buatkan agar2,bunga teloq..jadi driver pengantin hehe..lots of love for all of u..much bigger family member..huish ni taraf tok2 menakan,sepupu sepapat yang jauh2 tu laa..especially yang dari langkawi yang mai kenduri hari ahad tu..yang duduk jauh2 pun sanggup redah jam untuk memeriahkan majlis thank you.maaf laa klau waktu majlis ina tak kenai sangat adik beradik yang jauh2 ni..nama pun jauh2 jarang jumpa laa kalau penah jumpa pun waktu ina tak kenai apa pun hahaha..ada yang adik beradik yang dah lama terpisah tapi jumpa balik pun ada..biarkan apa yang lepas jadi history..lets create a new memory hihi..syukur majlis ni mampu jadi penyatu hubungan yang pernah renggang dulu..family kak ifah tak yah cakap la..dua hari straight layan kami..waktu kenduri pun suma happy2..terima kasih sudi berkeluarga ngan keluarga kami hikhik poyo tak ayat..insyallah kita jumpa lagi lain hari..kawan2 hmm..banyak ni..kawan2 kak ifah ngan along..kawan mama abah..kawan pak2 ngan mak2..kawan bangchik..kawan2 alang thank you sebab mai..paling last ina simpan..kak tin mai woooii..hahaha mekasih tin ngan family walaupun tak sempat nak layan..oh yang paling penting semua yang hadir especially waktu ayaq naik tu..seriously #respect hahaha..sanggup bukak kasut sinting seluaq selak kain suma ..tu laa cakap beach wedding mai pakai baju kurung sapa suruh hahaha jkjk..anyway ur positive responds make everything runs smoothly on that day..thank you sooooo much..and lastly..PIC timee!!
video
akad nikah 
tgh tunjuk punca bonet tak muat letak doorgift hahaha
dah cam juai benda apa depan kedai orang hahah
cepat buat kejaa!!
catch that selfie team~!
otw ke masjid guar stesen
gambaq ngan pengantin 
ma selpiaq skit ma
eh2 sorry kami excited
ni waktu kat tepi jalan..kami tak sempat bergambaq kat rumah
orang tengah nebes
mak pak oren hehe
sembang apa tuhh
bajet muka innocent cehhh
peace yoo
abah nasihat apa tuu
ni nak bagi sijil nikah
cam tak cayeee kak ipaq kami hahah
bagi mas kahwin 
mak kami pun teriak haha
waktu ni mula nak kecoh dah
senyum skit
ngan abang long kak ifah 
hahaha maksu ngan along
ni namanya..family will have your back no matter what..tgk tengah tu kak ifah ngan along heheh
eh sapa pengantin nih???!!
kenduri kak ifah
since tokwan tak leh join posing siap2 kat umah
otw ke kendurii
sumber fb - huish 
sumber fb - pak kamii
aminn hahah
senyum sokmo
pengapit n pengantin hehe
nmpak gambaq senyum..kenyataan haihh ketaq kaki tangan
ni gmbaq hantaran in the making
ni la rupa kek yang digeruni ramai..makcik order
meja makan beradab yang padat
makan2
eh2 sweet couple kat ujung kanan
sweet couple ujung kiri plak haha
nak makan kaa nak posing ni
suap menyuap
alaa laa laa alaa
ni bukti muka terganggu..still sweet kan..takkan laa kami nak kacau teruk2
meja kecoh sedia
naahh bukti..tengok muka pakcik hahaha
thank u flash gambaq lawa
sarungkan cincin
cincin plus jam
k honestly ni alang nya phone edit cam ser..im suppose to be whiter than alang!!
perghhh gambaq rare
senyum2 sumaa
along kalau cina depa kata dah kahwin kena bagi angpau..tu suma tunggu siap dah hahaha
kenduri along

malam buat bungan teloq
rehat kat homestay
pagi kenduri makan ngan paklong n family
bhagian blakang seblum banjir
bahagian depan
waktu kejadian 
semua tengok..relax ampa selamat
alhamdulillah masih ramai
kak tin ^_^
bergambaq pun waktu diabasuh tangan hahah
eh2 uncle awie amboii santainya
tokcik glamm
walaupun ayaq naik..kami masih kecoh hahaha
pembantu2 cilik
awai2 ja laa mampu susun
makan makngah ngan maklong
haa kantoi baru tulis wish hahah
toklang ngan tok...hmm
aunty2 mara..uncle2 blakang tu
aunty uncle bank rakyat..the rest tk sempat tangkap
ketibaan pengantin
paksu baca doa
ni laa dewan makan
pelamin superb from butik cinta 
org suruh pi selpiaq depa pi bagi phne kat photographer hahah
hamboii
since kami dua nampak ok..nasib laa sapa suruh buat muka lagutu
k cam taik cicak hitam putih hahahah
another rare pic perghh
katanya dulu2 tak merasa
keadaan hari tu..kalau ada yang ingat im exaggerate














lastly..suma pelamin..baju pengantin..hantaran..hasil butik cinta shahab perdana kedah..belah kak ifah butik di sungai petani..totally satisfied sebab kami memang lepas tangan kat wedding planner untuk handle everything...big applause and thanks..u guys did a great job!!..thanks jugak untuk restoran anjung kuala sebab suma orang puji gegila dengan makanan..although ina tk sempat merasa but satisfied hahahaha...ngan dj walaupun tak jumpa haha..tpi lagu tokwan sayang cucu tetap dalam ingatan..superb..well doneee byee~~~!!!